Sayfamız genelinde bulunan, SSS, Tedavilerimiz veya diğer tüm linklerde kullanılan tıbbi terimlerin açıklamalarını bu bölümde bulabilirsiniz.
Laparoskopi Cerrahi Nedir: Modern tıbbın sunduğu imkanlar dahilinde deri üzerinde büyük kesikler açılmadan karın boşluğu ve pelvis içerisine ulaşılmasını sağlayan bir cerrah tekniktir.
Ghrelin Nedir: Ghrelin başlıca mide fundusundaki P/D1 ve pankreastaki epsilon hücreleri tarafından oluşturulan 28 aminoasitlik bir açlık uyarıcı peptid ve hormondur.
Morbid Obezite Nedir: Ortaya çıkardığı risklere bağlı olarak yaşam süresini kısaltan ve ölümcül sonuçlar doğurabilen obeziteye verilen isimdir.
Endoskopi: Ucunda ışıklı bir kamera bulunan ve endoskop adı verilen bir cihaz yardımıyla yemek borusu, mide, onikiparmak bağırsağı ve kalın bağırsağı kapsayansistemin incelenmesine olanak veren işlemdir.
Vücut kütle indeksi Nedir: insan vücudunda bulunan toplam yağın göstergesidir. Kişinin kilogram cinsinden ağırlığı / kişinin metre cinsinden boyunun karesine bölünmesiyle bulunur.
Anastomoz Nedir: Hastalığın tedavisi için yapılan ameliyatlarda, organların devamlılığını sağlamak için, içi boş organların birbirine dikilmesidir.nedir
Stapler Nedir: Cerrahi zımbalara verilen isimdir.
Kan Transfizyonu Nedir: Bütün bir kan ya da kana ait olan trombosit, plazma veya eritrosit gibi maddelerin ihtiyacı olan kişilere iğne yolu ile aktarılmasına transfüzyon denir.
Hemostat: Kanamayı kontrol etmek için birçok cerrahi prosedürde kullanılan cerrahi bir araçtır.
Diyabet Nedir: Diyabet, vücudunuzunda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insulin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumun da gelişen ve ömür boyu süren bir hastalıktır.
Hipertansiyon Nedir: Hipertansiyon, kalbin kanı pompalarken damarda oluşturduğu basıncın normal değerlerin üzerinde olması durumudur.
Uyku Apnesi Nedir: Uyku esnasında solunumun durması olarak tanımlanabilir.
Koah Nedir: Koah hastalığı, akciğerlerde bulunan ve bronş adı verilen hava keseciklerinin tıkanması sonucu; solunum güçlüğü, öksürük ve nefes darlığı gibi şikayetlere yol açan kronik bir hastalıktır.
Hemoglobin A1C Nedir: Şeker hastalığında tedavinin etkinliğini ölçmek, kimi zaman da şeker hastalığı tanısı koymak için kullanılan bir kan tahlilidir.
İnsülin Nedir: İnsülin, vücudumuzda midenin arka tarafında bulunan bir organ olan pankreastaki beta hücrelerinde salgılanan bir hormondur.
Endokrin Sistem Nedir: İç salgı bezleri, hormon üreten dokular, hormonlar ve hormon reseptörlerinden oluşmaktadır.
Kardiyovasküler Sistem Nedir: Kardiyovasküler sistem, kalp ve kan damarlarını içeren hastalıkların genel bir adıdır.
Gastrointestinal Sistem Nedir: Gastrointestinal sistem; ağız ile anüs arasında uzun tubüler yapı ve bu yapı ile ilişkili birçok organı içine alan ve temel görevi sindirim olan bir sistemdir.
Genitoüriner Sistem Nedir: Genitoüriner sistem veya ürogenital sistem, üreme sisteminin ve üriner sistemin organlarıdır.